Tidsskriftkronikør

Jeg har bidraget med en kronik til Dansk Gerontologisk selskabs seneste tidsskriftnummer. Indledningsvist stødte jeg på en vis modstand eller kedsommelighed i responsen, når jeg har fortalt om mit projekt Til mine dages ende, der omhandler slutningen af livet og det at være afklaret med døden. Altså det at være meget gammel. Derfor har jeg været ret bevidst om, hvordan man kan fortælle om det på en måde, så flere identificerer sig med historien og dens relevans. Og det har jeg skrevet en kronik om til tidsskriftet Viden om Aldring. 

Du kan læse med her.


Med i Fotoklubben

En af mine foretrukne podcasts, når jeg kører på landevejene mellem opgaver, er Fotoklubben. Det er fotofolkene Christian Klintholm og Kim William Catton der nørder fotografi sammen med en gæst. Der er spændende perspektiver på fotografi, interessante gæster og så er de bare godt selskab. Derfor var det også lidt af en ære for mig, at blive inviteret i studiet til en snak om bl.a. freelanceliv, fotobøger og Jesus. Find afsnittet (# 27) på linket herover eller i din podcast-afspiller.


Udstilling hos Landsforeningen Liv & Død

Udstillingen Til mine dages ende hænger i Landsforeningen Liv & Død’s hyggelige udstillingslokaler på Nikolajs Plads i København. Her kan man se billeder fra projektet, høre interviewbidder fra mine samtaler med de ældre og bladre lidt i bogen. Den hænger  frem til den 28. februar. Kig forbi!


Talks og ny udstilling

Til mine dages ende lever stadig i bedste velgående. Det har fået fin omtale i Kristeligt Dagblad og Femina i sommerferien, jeg har præsenteret bogen i en artist talk på Photobook Week Aarhus i oktober og i sidste uge har jeg fortalt om mine oplevelser med de gamles syn på døden til et arrangement  med Foreningen Nærvær med Døden på Alken Mejeri.

Til arrangementet talte vi om døden, og hvordan man forholder sig til den. Jeg delte tekst og billeder fra projektet og berettede om mine møder med de gamle. Ved arrangementet talte også sognepræst Benjamin Würtz Rasmussen om evigheden som begreb. Det var spændende og affødte flere gode snakke.

Næste stop er en udstilling i Landsforeningen Liv & Døds udstillingslokaler ved Nikolajs Plads i København.

Udstillingen hos Landsforeningen Liv  & Død åbner den 2. december kl 16 og hænger i sammenhæng med deres permanente udstilling indtil slutningen af februar.Anmeldelse i Weekendavisen

Bogen Til mine dages ende har fået en rigtig fin anmeldelse i Weekendavisen. Det er professor i fotografi ved Københavns Universitet Mette Sandbye, der har forholdt sig til bogen, og jeg er rigtig stolt af de gode ord hun skriver. Hun skriver bl.a.:

“De ni ældre har med en beundringsværdig stor tillid inviteret fotografen indenfor. De har ladet ham se deres sårbarhed, og de har talt med ham om ensomhed og om stor kærlighed – og alt det indimellem. Sammen har de skabt en på en gang meget enkel og virkelig bevægende og indsigtsskabende fremstilling af livets stille mangfoldighed og en aftabuisering af dødens komme, som man ikke oplever ret tit.”

Det er en fornøjelse, at have sendt bogen ud og følge dens liv og reaktionerne på den efter at have arbejdet med projektet i stilfærdighed de seneste år.

Bogen kan købes her.

Using Format